I.S.T. Assen - logo

Persoonlijke Beschermingsmiddelen

Persoonlijke beschermingsmiddelen worden gebruikt door mensen die beroepen uitoefenen waar risico’s aan verbonden zijn, om letsel en lichamelijke schade te voorkomen. Om veilig te kunnen werken heb je persoonlijke bescherming nodig. Beschermingsmiddelen die gericht zijn op onder meer vitale onderdelen als hoofd, ogen, oren, handen en voeten kunnen het risico op (blijvend) letsel aanzienlijk verminderen.

PMB's moeten altijd voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • geschikt zijn voor de te voorkomen risico’s, zonder zelf een vergroot risico in te houden
  • in overeenstemming zijn met de omstandigheden op de arbeidsplaats
  • afgestemd zijn op de ergonomie, de gezondheid en het comfort van de werknemer
  • aanpasbaar zijn aan de drager. Zo heeft een werknemer met slechte ogen recht op een veiligheidsbril met correctieglazen. Een ander voorbeeld zijn veiligheidsschoenen: die moeten orthopedisch aanpasbaar zijn aan de voet van de drager
  • aangepast zijn aan de drager.
IST Assen heeft een breed assortiment in persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals: handbescherming, gehoorbescherming, adembescherming, hoofdbescherming, oogbescherming, gelaatsbescherming en hygiëne producten.

Op het gebied van pmb’s werken wij met de volgende merken; 3M , M-Safe, Oxxa, Ansell, Moldex, MSA, M-Wear en Bollé. Graag geven wij u advies bij de verschillende artikelen.

Maak een afspraak voor advies in onze showroom. Ga naar ons contactformulier.

Persoonlijke beschermingsmiddelen - afbeelding 2
Persoonlijke beschermingsmiddelen - afbeelding 1