Werkschoenen

Veiligheidsschoenen of te wel werkschoenen zijn voorzien van verharde (staal of kunststof) neuzen en tussenzool  (optioneel) om zo de voet te beschermen tegen beschadiging. Veiligheidsschoenen zijn er in vele uitvoeringen, al naar gelang de eisen die er aan gesteld worden. Er zijn ook veiligheidsschoenen die er uit zien als gewone schoenen. Deze combineren eigenschappen zoals een beschermende neus en (tussen)zool met het uiterlijk van een gewone schoen.

Afhankelijk van het soort werk en het gevaar dat dit oplevert moet het type veiligheidsschoen/werkschoen  bepaald worden. Hiervoor zijn verschillende normen opgesteld. De normen geven onder andere aan hoeveel druk de schoen moet kunnen verduren. Verder zijn er nog normen voor het al dan niet hebben van een gesloten hak, kou- en hittebestendigheid, antistatische bescherming en waterdichtheid.

In Europa wordt de EN ISO 20345:2011 (CE EN-345) norm gebruikt voor veiligheidsschoenen. Die classificeert 5 niveaus van bescherming: Alle klassen zijn voorzien van een verharde neus die 200J kinetische energie moet kunnen opvangen, waarbij de hoogte die overblijft in de schoen ten minste 14 mm moet zijn.

Klasse Eisen
S1 Veiligheidsneus en antistatisch, neemt energie op in de hiel.
S2 Als S1 met verhoogde waterafstotendheid/resistentie.
S3 Als S2 met een onpenetreerbare tussenzool en antislipprofiel.
S4 Als S1 maar dan gemaakt van kunststoffen en dus helemaal waterdicht.
S5 Als S4 met onpenetreerbare tussenzool en antislipprofiel.

 

Voor veel beroepen is het dragen van veiligheidsschoenen een must. IST Assen heeft, door haar ruime assortiment, voor elke voet en elk beroep een passende werkschoen.

Of u nu een brede voet hebt of een smalle, wanneer u zaagt, bouwt of werkt in de installatie techniek. Het aanbod van diverse merken zorgt voor een groot assortiment aan werkschoenen. Hierdoor is er voor elke voet de juiste schoen.

Wilt u een werkschoen passen. U bent van harte welkom in onze showroom.

Hier kunt u werkschoenen passen van onder andere: Emma, Sixton, Grisport, Sika, Dunlop, Lowa en Mascot.